Home
Wie zijn wij
De peuterspeelzaal
Openingstijden
Dagindeling
Verdere info
Aanmelding/plaatsing
Vakantieschema
Laatste nieuws
Foto's
Links
Email/adres

Dagindeling


Tussen 8:45 en 9:00 uur kunt u uw peuter brengen. U kunt gerust even blijven om samen iets te doen. De overgang van thuis naar de peuterspeelzaal verloopt dan gemakkelijker.

Tussen 9:00 en 10:00 uur kunnen de peuters vrij spelen. Daarbij mogen ze zelf kiezen waarmee ze willen spelen. Ook gaan we samen bouwen, een boekje lezen of puzzelen.

Tegen 10:00 uur gaan we gezamenlijk opruimen. Daarna gaan we aan tafel gezellig wat drinken en eten. Hierbij zingen we een liedje of vertellen we een verhaaltje.

Vanaf 10.30 uur gaan we, als het goed weer is, heerlijk buitenspelen. Ook is er de mogelijkheid om buiten te knutselen. Bij slecht weer blijven we binnen om te experimenteren met expressiemateriaal als klei, papier, wasco en plaksel. Het gaat daarbij niet om het resultaat, maar om het plezier dat de peuters eraan beleven. We proberen alle peuters mee te laten doen met knutselen. Wil een kind echt niet, dan mag het lekker spelen.

Tegen 11:15 uur ruimen we op en besluiten we de speelochtend in de kring met een prentenboek, kringspelletjes, liedjes, taal- en ontwikkelingsspelletjes. Als laatste zingen we het afscheidslied. De peuters weten dan dat de ochtend voorbij is. De middagen verlopen op dezelfde wijze. Dit vaste patroon biedt de peuters houvast en veiligheid.